GYÁRTÁSTREND.HU – Náluk minden termék innováció

Náluk minden termék innováció címmel jelent meg egy cikk rólunk a gyartastrend.hu oldalon, amely a következő  bekezdéssel indítja a MechatroMotive bemutatását: “A MechatroMotive olyan mérnöki szolgáltatásokat nyújtó cég, amelyet egy műszaki főiskolások, egyetemisták között kiírt járműépítő verseny, a pneumobil hívott életre. A versenyek során elért eredmények és teljesítmény alapján bízta rájuk egy tanáruk a MÁV és a Ganz új típusú dízelmotorja fejlesztésének egy részprojektjét, ennek során alapították meg a vállalkozásukat.”

A következő bekezdésekben a cikk hangsúlyosabb részleteit emeljük ki. A teljes cikk a következő linken tekinthető meg: Ipar 4.0 – Náluk minden termék innováció

Ipar 4.0 – haladunk a korral

A fogalom utal a negyedik ipari forradalomra. Az információs technológia és az automatizálás összefonódásának folyamata, illetve ennek következményeként megjelenő alapvető gyártási módszerek megváltozását elhozó időszak összefoglaló neve.

„Manapság egyre több okoseszköz vesz minket körül, nevezhetjük ezt IoT-nek, ipar 4.0-nak, de tény, hogy egyre több funkcióval rendelkező eszközre van szükség, amelyeket létre kell hozni, és mi erre tettük fel a szakmai életünk egy részét.” – Varga Balázs

Pneumobil versenyből vállalkozás

“A pneumobil versenyek projektjei referenciaként szolgáltak számukra, a legelső fejlesztési projekt – amellyel megkeresték őket – egy tanárukon keresztül érkezett. A BME, a MÁV és a Ganz közötti együttműködés célul tűzte ki, hogy egy modern, alacsony károsanyag-kibocsátású dízelmotort építsenek, ehhez a fejlesztési projekthez volt szükség egyedi elektronikai és szoftvermegoldások szállítására.”

Mindenkinek ugyanaz kell

„5-6 évvel ezelőtt egyszerű adatgyűjtő és vezérlő berendezések fejlesztésével kezdtük, amikor is megláttuk a problémákban azt a hasonlóságot, azt a mintázatot, hogy milyen meghatározott alapfunkciókra van mindenkinek szüksége: az elektronikai eszközök kezelése, a kimenetek, bemenetek. Mindenkinek kellenek szoftvermegoldások: adatokat, görbéket akarnak látni a felhasználók, műszereket kezelni, bejelentkezni, hálózatról elérni az eszközöket – ezek az elemi igények minden projektnél. Az szinte mellékes, hogy valójában mit csinál a berendezés, amelyet fejlesztünk.”

Ez a megállapítás volt, ami életre keltette a C.O.R.E PLATFORM-ot, ami egy olyan univerzális keretrendszer, amely könnyen a megrendelő igényeihez igazítható. A rendszer két fő egységből áll: mérő- és adatgyűjtő rendszerből, valamint PC-s szoftverből.

Befektetés a jövőbe

“Az elmúlt időszakban két új iparág felé nyitottak a cégvezetők, amelyek szintén a műszaki fejlesztések gerincére támaszkodnak: a befektetésre és az oktatásra.”

  • „2017-től együttműködünk a hardverprogramozást és szoftverfejlesztést oktató Green Fox Academyvel, nekik szállítunk szakmai anyagokat, és velük együtt új szakembereket képezünk ki.”
  • „Nem pénzügyi befektetők vagyunk, hanem erőforrást és tudást szeretnénk invesztálni az utánunk következő generációkba” – igazított el Varga Balázs.

A teljes cikk online itt érhető el:  Ipar 4.0 – Náluk minden termék innováció

A cikk eredetileg a GyártásTrend Magazin feltörekvő magyar cégek fejlesztéseit bemutató augusztusi lapszámában jelent meg.

FacebookLinkedIn